[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Un vis românesc în Italia!

      Visele sunt aripile cu care ne clădim existența, iar, când vine vorba de copii, idealurile lor sunt balsamul nostru spiritual. În călătoria mea printre copii, am cunoscut multe destine frumoase, modele de inspirație pentru ceilalți, fie în țară, fie în Italia. De curând, am avut însă bucuria să o cunosc pe Daria Alexandra Matei, o minune de copil din Tecuci, care m-a emoționat prin determinarea și sclipirea pe care ochii de copil inocent o emană.

     Daria are 15 ani, este născută pe 15 ianuarie 2003 la Tecuci, judetul Galati. Locuieste in Italia, Loreggia (Padova) împreună cu părinții de aproape 14 ani. Face sport de la vârsta de 3 ani. A practicat și alte sporturi în paralel, dar s-a îndrăgostit de patinajul artistic. Prima ei competiție a fost la vârsta de 6 ani și de atunci an de an, concurs după concurs, a încercat să se antreneze din ce în ce mai mult și să se perfectioneze până când rezultatele au inceput să apară. În palmaresul său avea titluri de campioană provincială, trofee regionale, întrucât, datorită vârstei, nu putea încă participa la campionate italiane sau europene. În momentul în care a putut să participe, Daria a devenit vice-campioană italiană și a obținut medalia de bronz la Campionatul European în 2017, un an mai târziu, în 2018 devenind campioană italiană, campioană europeană si VICE CAMPIOANA MONDIALĂ, înscriindu-se în concurs la acest campionat, la categorie mai mare (Junior, Daria fiind categoria Cadetta) alături de concurente cu 4-5 ani mai mari decât ea.

     

       Evolutia ei spectaculoasă este rezultatul muncii susținute în toți acești ani si a multor sacrificii. Daria le trasmite copiilor români de aici și de pretutindeni, că „atunci cind faci un sport, când ai un ideal – să pictezi să cânti,să dansezi sau să inventezi, ai nevoie de toata daruirea și de tot sufletul, pentru a reuși. Nimic nu poate sta în calea obiectivului pe care ți l-ai propus si niciun sacrificiu nu este prea mare.” Visul dintotdeauna al Dariei  este acela de a deveni campioană mondială. Acest ideal o impulsioneaza de la prima întâlnire cu patinele și nu a încetat niciodată să lupte pentru El.

      Campioană mondială? Într-o zi visul ei va deveni realitate iar determinarea  și succesele sale vor transmite copiilor din România și Italia dorința de a o urma, de a-și urma un idol frumos, puternic, luptător. Pentru că, una din energiile care o împing sus, pe podium, pe Daria, este acest frumos sentiment exprimat de ea: „în suflet port România la orice competiție.”

Valentina Popa

 

Lasă un răspuns