[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Un vrâncean a fost aruncat afară dintr-un spital din Roma

Mă numesc Elena Agapi și sunt voluntar pentru bolnavii din spital, o activitate care are în atenție mare bolnavii români. Cer ajutor disperat, deoarece avem un caz strigător la cer al unui vrâncean (Marian) „non autosufficiente” (infirm). Spitalul l-a externat, nefiind vindecat și neavând casă (Marian doarme la părăseală). L-au alungat pur și simplu cu gardianul. L-au pus pe pungă la Pronto Soccorso (Primiri Urgențe)!

Am luat noi, echipa de voluntari legătura cu poliția din sat, cu primaria din sat și se pare că prinde un firicel de urmă… Menționez că el nu are documente, nu are pe nimeni, nu are telefon, e pur și simplu al nimănui. E din satul Vizantea, se numește Boșcan Marian Cătălin și are 38 ani.

Asistența socială dă vina pe infirmieri și doctori. Doctorii dau vina pe asistența socială, plus că au mințit că Marian a refuzat structura Santa Lucia și Marian susține că nu. Infirm „non autosufficiente” și cu bolile ascunse pe care le mai are, l-au externat chiar dacă nu are „fissa dimora” (fără domiciliu),  l-au dus în sala de așteptare de la pronto soccorso, apoi l-au dat afară de acolo, punându-l pe o pungă în afara spitalului. Există riscul ca deseară să-l găsim alungat de acolo, pentru că vigilanza are și acest serviciu în sarcinile sale. Ne-am certat ieri cu asistența operativă o oră întreagă. Ei îl scot afară, noi îl băgăm. I-au luat și căruțul cu rotile de sub fund. E în sala de așteptare la Pronto Soccorso de la spitalul Gemelli, Roma, de 3 zile.

 

Elena Agapi
 

 

Lasă un răspuns