[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Un vrâncean printre cei mai buni pizzetari din lume

Deși scriem mai târziu, în perioada 7-8/10/2013 au auvut loc la Roma (Complexul Palacavicchi) Campionatul Mondial de Pizza organizat de Asociația U.E.P.T.E.R  (http://www.uepter.it/).

pizza silviu si amicii

La concurs au participat peste 500 de ”pizzaioli” din țări cu mai multă sau mai puțină tradiție în arta culinară italienească: Franța, Canada, Scoția, Japonia, Belgia,Peru, Spania, Italia, Moldova, România.

Echipa americană nu a fost primită în concurs datorită unor neînțelegeri și tensiuni legate de finala ținută anul trecut în SUA unde echipa italiană a fost eiliminată fără să fi avut vre-o vină. Aparte incidentul, concursul a prezentat cei mai valoroși maeștri ai pizzei. Unul dintre aceștia, participant activ și concurent de temut, un conațional de-al nostru: Silviu Ionel MUNTEANU. Master-Chef-ul Silviu Munteanu a concurat la categoriile ”Pizza Inovativa”și Pizza  ” SAPORI DEL SUD” în etapele preliminare, calificându-se pentru finala la Pizza   ” SAPORI DEL SUD”. Primele zile au fost cele de calificare, cele mai dure și cele mai obositoare, dar și cele care au scos la iveală talentul, priceperea, arta de a face un lucru cu pasiune și dăruire. Și focșăneanul Silviu MUNTEANU, atlet de profesie, a reușit să ajungă între primii spre bucuria lui și a celor care-i calcă pragul în TRATTORIA-PIZZERIA ”Da Silvio” din Colleferro. Șase judecători au decis că ele este unul dintre primii.

Luminile rampei s-au stins, euforia concursului a trecut așa că, dacă vreți să mâncați o pizza cum nici italienii nu o fac, trebuie să mergeți la Colleferro, la Silviu sau, cum este cunoscut localul său, ”Da Silvio”.