[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Un vrâncean stabilit la Roma la Congresul PPE din Malta (video)

Corespondență din Malta
Peste 1500 de aprticipanți din peste 40 de țări, șefi de state și guverne din UE, dar și din afara acesteia, iau parte la Congresul PPE (Partidul Popular European) din insula Malta, Forza Italia, partidul creat de Silvio Berlusconi, precum și președintele Europarlamentului din Strasburg, Antonio Tajani.
Angela Merkel va avea și o întâlnire infomală cu Silvio Berlusconi la care Il cavagliere se va prezenta de pe o poziție mai autoritară față de întâlnirea de acum doi ani. Liderul Forței Italia contează acum pe poziția de forță a președintelui Parlamentului, Antonio Tajani, care a fost și artizanul legăturilor care au permis această întâlnire. O întâlnire care va releva dorința partidului italian de a potența moderații din UE și din Italia.
De data aceasta din delegația românească nu au lipsit  doi români binecunoscuți diasporei, senatorul Viorel Badea și secretarul PNL pe Italia, omul de afaceri vrâncean Ovidiu Burdușa.
Documentul Congresului „Europa asigură viitorul nostru” își propune sa răspundă amenințărilor și incertitudinilor cu care se confruntă Europa și anume: migrația necontrolată, atacurilor teroriste, conflictele din Orientul Mijlociu, agresivitatea Rusiei, consecințele economice si sociale care rezulta din globalizare.
Video discurs Antonio Tajani: