[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ungaria – Cătălina Ponor și Marian Drăgulescu, medalii de aur la Cupa Mondială

Catălina Ponor și Marian Drăgulescu au obținut medalii de aur și argint în cadrul Cupei Mondiale de gimnastică artistică, o competiție ce s-a desfășurat în aceste zile la Szombathely, în Ungaria.

La bârnă, Ponor a fost cea mai bună și a cucerit medalia de aur, cu nota de 13.933.

La sol, Ponor a câștigat medalia de argint, asta chiar dacă a fost la egalitate cu prima clasată, o sportivă din Canada (Brooklyn Moors), care a primit nota 13.566.

După ce a luat argintul la sol, sâmbătă, Marian Drăgulescu a cucerit și el medalia de aur, dar la sărituri, proba unde se simte cel mai bine.

O comportare meritorie au avut în această a doua zi a finalelor şi ceilalţi sportivi români calificaţi în această fază a concursului de „Cupă Mondială”: Maria Holbură a fost a 4-a la bârnă, cu 12,266, Vlad Cotuna, tot pe 4 la paralele, cu 14,400, iar Cristian Băţagă a fost al 6-lea la sărituri.

În prima zi a finalelor, în întrecerea feminină, românca Laura Jurca a fost a 6-a la paralele, cu 12,833 puncte, concursul la acest aparat fiind câştigat de suedeza Jonna Adlerteg – 14,200 puncte.

De asemenea, sâmbătă, un alt gimnast român calificat în concursul pe aparate, Cristian Băţagă, a ocupat locul 6 la inele, cu 13,333 puncte.
Pentru gimnaştii noştri urmează concursul de „Cupă Mondială” de la Paris, săptămâna viitoare, după care se pleacă la Mondialele de la Montreal, competiţie al cărei ambasador a fost desemnat de organizatori şi de Federaţia Internaţională de gimnastică Nadia Comăneci, eroina Jocurilor Olimpice 1976 din oraşul canadian.
DigiSport