[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Urcă la 12 numărul românilor decedați în Italia

terremoto-centroitalia1008-1000x600

update

25.08.2016 ora 11,30

Situația din localitățile afectate de cutremurul din 24 august a ajuns la cote dramatice. Numărul oficial al victimelor este de 245, deși neoficial a depășit 280. Aceasta în condițiile în care multe dintre persoanele decedate trebuie recunoscute de familiali. Pompierii, militarii, toate forțele de ordine, Protecția Civilă italiană, voluntari caută fără oprire pe sub dărâmături scoțând victime sau supraviețuitori. Imaginea este terifiantă,  cu capete și corpuri strivite, cu oameni disperați, pierduți, sfârșiți după o astfel de nenorocire.

12 ROMÂNI, câțiva dintre ei încă neidentificați de familii, au decedat sub dărâmături până acum. 11 dintre ei sunt femei, al doisprezecelea fiind un bărbat găsit cu puțin timp în urmă. În afara femeii de 59 de ani de care vorbeam ieri, Georgeta, toate celealte sunt fete tinere și majoriatea din regiunea Moldovei.

maricica iosub
Maricica Iosub

Maricica Iosub, o tânără care lucra la restaurantul Hotelului Roma din Amatrice, acolo unde se presupune că s-ar afla peste 70 de persoane încastrate, a decedat alături de o altă colegă de muncă a sa, Steluța Novac, de 47 de ani din Bârlad

O româncă în vârstă de 45 de ani, Aura Popa şi fiica acesteia, Angela Aurora de 12 ani, alături de  italianul Giacomo Dell’Otto, de 52 de ani, soțul Aurei, sunt de negăsit. Familia era stabilită în localitatea Seze din provincia Latina și venise în vacanță la Amatrice unde aveau o proprietate.

Printre decedați se mai află o femeie din Tulcea, un cuplu pentru moment nedispunând de alte date și un bărbat abia scos de sub dărâmăturile casei.

Ministerul Afacerilor Externe anunță decesul unui cetățean român și rănirea altor doi în urma cutremurului care a afectat miercuri regiunea centrală a Italiei.

Din surse de la fața locului am aflat că o femeie de origine română, de 59 de ani, a  decedat sub dărâmături. O alta, căsătorită cu un italian, se află la fel sub dărâmături, copilul acestora fiind salvat. În localitatea Torrita, a fost salvată o femeie româncă și transportată la spital. La această oră, nuami la spitalul din Rieti se află peste 150 de pacienți proveniți din satele afectate de cutremure.

O tragedie care a adus, până la această oră, 73 de morți și câteva sute de răniți și dispăruți.

Forțele de ordine, Protecția Civilă, voluntari continuă fără pauză căutările sub dărâmături în Pescara del Tronto, (un sat aparținând comunei Arquata), distrus complet de seism. În această perioadă aici, unde sunt doar circa 100 de locuitori, se aflau mulți turiști în vacanță.  Tot aici a decedat un copil de doar 18 luni a cărei mamă se transferase la Arquata del Tronto de la Aquila, după cutremurul din 2009. Destinul a urmat în mod tragic pe această familie.

transfero-siteAmbasada României la Roma a anunțat că a dispus deplasarea de urgență, în regiunile afectate, a trei echipe. Iată comunicatul integral:

„Stimați cetățeni,
În cadrul Ambasadei României în Italia este operativă Celula de Criză pentru managementul situației create de cutremurului care a cauzat un număr semnificativ de victime în regiunile Marche, Umbria și Lazio.
Ambasada a dispus deplasarea de urgență în regiunile afectate a două echipe, a Consulatului General al României la Bologna pentru localitățile din regiunea Marche și a Ambasadei României în Italia pentru localitățile din regiunile Umbria si Lazio.

Nu ezitați să contactați numerele de telefon de urgență ale misiunilor diplomatice pentru semnalarea oricăror persoane care s-ar putea afla în dificultate”.

Consulatul General al României la Bologna +39 349 1178220 (Marche) 
Ambasadei României la Roma +39 345 1473935 (Lazio, Umbria)
Protecția Civilă (Protezione Civile) 800 840 840 sau 803 555