[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Urmasii lui Neagoe Basarab si Unirea

Asociatia “Urmasii lui Neagoe Basarab” a sarbatorit Unirea Principatelor Romane

Cei 155 de ani de la Unirea Principatelor Romane, au fost sarbatoriti si la Roma, de catre Asociatia “Urmasii lui Neagoe Basarab”. La actiune au participat peste 100 de persoane, care au avut ocazia sa guste din bucatele traditionale romanesti, pregatite cu dragoste de organizatori. Evenimentul s-a desfasurat la Biserica Ortodoxa “Sfantul Stefan” di Roma, cu sprijinul parintelui paroh Stefan.

“Chiar daca suntem departe de Romania, am dorit sa marcam acest eveniment, atat de important pentru istoria noastra. Dupa Sfanta Liturghie, a fost oficiata si o slujba Te-Deum de mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru implinirea acestui act maret din istoria poporului roman. Si nu in ultimul rand, am tinut si un moment de reculegere in memoria studentei Aurelia Ion si a pilotului Adrian Iovan, care si-au pierdut viata, in timpul unei misiuni umanitare”, ne-a declarat Mihaela Sinca, presedintele Asociatiei “Urmasii Lui Neagoe Basarab”.

Hora Unirii cu gandul la cei cazuti in Muntii Apuseni

ziua recunostintei Mihaela 1Inainte de servitul bucatelor gustoase, cei prezenti au cantat Hora Unirii, imbracati in costume nationale si purtand in piept panglici tricolore. “Din respect pentru victimele accidentului aviatic din Muntii Apuseni, nu am jucat Hora Unirii, doar am cantat si ne-am tinut de mana”, au adaugat cei de la “Asociatia Urmasii lui Neagoe Basarab”.

La eveniment au fost membrii altor asociatii romane din regiunea Lazio iar reprezentantii Ambasadei Romane din Roma au transmis cele mai bune ganduri  organizatorilor actiunii.

Gabriela Dobra