[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Usturoiul, antibiotic natural

Usturoiul (Allium sativum) este o plantă comestibilă, utilizată ca aliment și condiment, fiind una dintre  cele mai vechi plante cultivate pe pământ

Specialiştii au estimate că a existat în urmă cu 5-6 mii de ani. Consumat pe stomacul gol este un puternic antibiotic natural, normalizează flora stomacului, efectele benefice fiind confirmate de medicina modernă după sute de ani de utilizare.

Studiile au demonstrat că usturoiul consumat pe stomacul gol luptă împotriva bolilor, făcându-l antispastic, colagog, diaforetic, anticancerigen, expectorant, febrifug, vasodilatator, antimicrobian, hipotensiv, afrodiziac şi antihelmintic.

Usturoiul conține sodiu, potasiu, seleniu, calciu, magneziu, acid ascorbic, ajoen- anticoagulant foarte puternic și peste 30 de compuși de sulf, plus vitaminele A, B1, B2 și C.

Conține, de asemenea, o substanță numită alicină, (sulfura de dialil) substanță care are capacitatea să distrugă germenii patogeni fară a elimina totodată și flora microbiană necesară bunei funcționări a organismului omenesc!

Este îndrăgit de multă lume, fiind unul din condimentele de bază ale bucătăriei naționale italiene, franțuzesti, dar și românești.