[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

VALENTIN MANOLESCU – vrânceanul care a inventat AUTOVIP

autovip otopeni
Am auzit mereu, sau am citit, despre idei de milioane. Iată una care, venită unui vrâncean acum câțiva ani, a devenit un bussines de succes și un serviciu indispensabil românilor care călătoresc în și din Italia.

Valentin Manolescu este un nume care în cartea de telefoane ar putea fi găsit cu sutele. Ceea ce-l face special însă nu este numele, ci sunt faptele sale. Și, mai presus de toate, o idee. Aceea de a da un serviciu unic până acum în România: transportul călătorilor de la și spre aeroporturile unde românii se aglomerează din ce în ce mai mult. Iar ideea se cheamă AUTOVIP.

      Oamenii de rând să beneficieze de servicii VIP

Proiectul AUTOVIP a avut la bază satisfacerea clienților fără mașină care trebuiau să ajungă la aeroport sau de la aeroport. Lucrând pentru mai multe agenții care asigurau servicii românilor, a apărut ideea că transportul în Italia se făcea corect, dar exista un deficit cu cel spre București sau de la București.
Când una, două, trei agenții au început să întrebe: „Dar transport pentru București nu aveți?
– Atunci mi s-a aprins belcuețul și-am răspuns: da, avem!” ne spune Valentin povestea sa. Cu toate că atunci nu avea.
A studiat piața, a început să facă oferte așa cum trebuie să facă un om de afaceri care se respectă… Exista pe atunci un singur transportator care care o făcea empiric însă.
Și s-a gândit la și mai mult: „oamenii de rând să beneficieze de servicii VIP.” Și de acolo a ieșit „închirieri AUTOVIP. Oamenilor le era mai greu să țină minte „închirieri…” așa că a rămas cel mai simplu: VIP… VIP… AUTOVIP.vali 2

siguranța în condus – condiție primordială

Istoria sa începe ca a multora din sector, cu servicii de transport săptămânal Italia-România timp de 6 ani, din 2003 și până în 2009. Primii doi ani făcea chiar două curse pe săptămână, pachete și oameni.
Valentin ține foarte mult la ce face și la ce a făcut. Vorbește de siguranța în condus ca o condiție primordială, de începutul activității de la zero de două ori, de seriozitatea față de clienți, greutăți peste care a trecut…
2010 este anul în care ideea este pusă în practică cu o singură mașină. Astăzi Valentin se poate lăuda cu 33 de mașini de stransport (10 microbuze de 20 de locuri, 13 de 9 locuri și turisme de lux).
Cum Roma este Capitala Italiei dar și locul unde foarte mulți clienți vrânceni sau moldoveni vin des acasă, Valentin s-a gândit și la un serviciu invers: adică de a transporta pe cei care au nevoie din localitățile limitrofe spre aeroporturile Ciampino și Fiumicino din Roma. Mai ales că traficul aerian spre România a crescut foarte mult în ultimii ani iar mulți dintre cei care vin acasă preferă avionul în locul microbuzelor, autocarelor sau mașinilor mici, aceasta și datoprită costurilor din ce în ce ma reduse.
Analizând fluxurile de clienți și-a fixat și traseele pe care le poate face împrejurul Capitalei Italiei. Părinți, rude, prieteni merg din ce în ce mai des în Italia, așa că Autovip a devenit sinonim de legătură între aeroport și localitățile locuite de români.
autovip

      6000 de clienți lunar

„Eu am fost primul, am fost pionierul acestui sistem. Ideea îmi aparține și sunt fercit că oamenii au început să știe cine suntem.”

     Transportul de la sau până la aeroport se face și în sistem PREMIUM dar și cu microbuzele care nu au nimic mai descalificant față de primul: mașini noi cu aer condiționat, cafea oferită pe drum, șoferi profesioniști atenți cu fiecare dintre pasageri.
De la 7 clienți pe lună, astăzi AUTOVIP a trecut de 6000 de clienți numai în România. În afară de Roma unde, deși serviciul este nou cu doar 60 de clienți pe lună, se prevede o creștere de până la 1000 de clienți până la sfârșitul anului.
”Fiind primul, am avut parte și de o simpatie din partea clienților și a publicului”. Practic publicitatea firmei este dorită pe unele mașini, în localuri, în magazinele de piese auto sau la mecanici… peste tot AUTOVIP este prezentă. Iar aceasta s-a răsfrânt în creșterea constantă și continuă a numrului de clienți. „Avem foarte multe zone de reclamă care ne sunt cerute din simpatie”. Oamenii vor logo-ul nostru ca pe un motiv de mândrie.”
Astăzi, pentru a merge spre aeroportul Otopeni sau de la aeroport spre localitățile din Moldova, mașinile Autvip vă așteaptă cu 7 curse pe zi. Nu exstă avion care să aterizeze să nu aibă o mașină „la scară”. La fel cum, mai nou, pentru a merge la Ciampino sau Fiumicino din orașele din jurul Romei, mașinile AUTOVIP sunt unicele care fac acest serviciu.
Și totul datorită unei idei a vrâncenului Valentin Manolescu care a știut să vadă mai departe, dar a muncit și crezut în ideea sa, așa cum trebuie să facă un adevărat om de afaceri de succes.

Cristi Merchea