[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Vallinfreda (Roma) Comună mică, evenimente mari și multe

Sâmbătă, primăria localității Vallinfreda (la 60 km de Roma), a organizat în Sala Saccucci a instituției evenimentul „Una storia insieme” (O istorie împreună), un simpozion pe tema istoriei comune a popoarelor dac și roman.

Acestaa fost realizat în colaborare cu Biblioteca Româno-Italiană, Centro Sociale Anziani și Associazione Volontari San Rocco, toate din localitatea Vallinfreda.

O prezență deosebită la acest simpozion a fost cea a reprezentantului Ambasadei României la Roma, ministrul plenipotențiar Dan Pineta.

ing. Emil CTeodorescu, prof. Piero Chirletti, ministrul Dan Pineta

Au fost proiectate filme și expuse materiale și informații dintre cele mai interesante, multe dintre ele necunoscute numerosului public prezent. Curiozitatea celor din sală a fost transpusă în multe întrebări cărora relatorii au răspuns cât s-a putut de bine, demonstrându-se astfel că setea de cunoaștere a unei istorii și a unor lucruri comune acum 2000 de ani este vie atâtâ în rândul românilor cât și a italienilor din micuța localitate.

Un mod plăcut și util de cunoaștere între popoare promovat de primarul localității, pr dr PIERO CHIRLETTI și de inimosul inginer brăilean Emil Teodorescu, stabilit de mai mulți aniaici.

Ministrul Dan Pineta a promis sprijinul Ambasadei României la Roma în realizarea dezideratului comun de aici, și anume acela de a avea o bibliotecă românească.

Deși comunitatea românească este destul de mică aici, circa 30 cetățeni, această acțiune, propusă de Emil Teodorescu (despre care am scris aici) și sprijinită din plin de primărie, este în desfășurare și redacția noastră a strâns un număr de volume ce va fi trimis la Vallinfreda.

Cristi Merchea