[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Văru Săndel: dacă românii muncesc în altă parte, atunci degeaba avem o țară

       

    Vineri, 8 decembrie, la Auditorium Seraphicum din via del Serafico (Roma), Asociația „Vocea Românilor” din Capitală a organizat cea de-a X-a ediție a spectacolului dedicat Zilei Naționale a României, „Acasă la români”. Ca de fiecare dată, shou-man-ul văru Săndel a fost moderatorul evenimentului.

     A doua zi, înainte de plecare, la un mic și o pălincă în fața supermarketului românesc Egal de pe strada Tiburtina, am stat la un pahar de vorbă și ne-a spus câteva lucruri în exclusivitate pentru Emigrantul.

      – Vii în fiecare în la Roma, văru Săndel. E prietenia cu Iulian Manta,organizatorul evenimentului „Acasă la români” sau și dorința de a face fericiți românii de aici?

– Vin cu foarte mare bucurie deși, de fiecare dată, la fiecare solicitare a lui Iulian, io zic: mă, ar trebui să ne oprim și să chemi pe altcineva pentru că am fost și anul trecut, am fost și acum trei ani, și acum patru ani. Dar el spune că românii noștri s-au obișnuit ca și cum eu aș fi gazda celorlalți artiști.

      – Deci nu i-ai plictisit.

– Se pare că nu. Aseară mi s-a confirmat că oamenii încă ne iubesc și că încă își mai vor „vărul” printre ei. Am râs și am plâns împreună, am colindat, a fost o petrecere de vis și sper ca și anul viitor, dacă va fi lumea sănătoasă și pace, să ne vedem tot în formula asta sau poate mai îmbogățită, că-i și Centenarul.

     

      – Au mai rămas tineri români acasă că aici, ai văzut, este tot mai mult tineret.

– Am văzut și să știi că mi se rupe inima. Vorbeam aseară că pe unde mergem prin lume, la Madrid sau în Roma, vedem mii de oameni tineri care sunt aici în loc să fie acasă. Din păcate, asta este. Sper din toată inima ca cineva să vină, să aibă o revelație și să schimbe ceva. Pentru că, dacă oamenii care ar trebui să fie în țară muncesc în altă parte, atunci degeaba avem o țară.

     

      – Un mesaj pentru cei de afară, pentru că pe cei de acasă îi cunoașteți și mergeți mai des la ei.

– Le doresc din toată inima să aibă spor la muncă și puterea de a râde. Din orice, dar să râdă.

interviu realizat de Cristi Merchea

Lasă un răspuns