[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Velletri (Roma). Român în comă după o palmă primită

O discuție liniștită între doi români  în fața unui bar din Piazza Cairoli din Velletri se transformă în ceartă și bătaie. Unul dintre ei în comă.

Seară de relax viuneri la Velletri. Piazza Cairoli este animată de lume ca de obicei. Nu lipsesc nici românii, a căror comunitate numără circa 3000 de oameni. La unul din barurile din piață câțiva români își beau liniștiți berile și deapănă amintiri, vorbesc despre muncă sau vacanță.

Viorel Bourceanu, zis ”Cabanos”, gălățean din Liești și Marian Ion stau la o masă și discută și ei.
Vremea toridă de afară, berea mai multă sau mai puțină, tema discuției sau cine știe ce aprinde puternic conversația celor doi transformând-o în ceartă. În câteva secunde degenerează, Mihai îi arde o palmă lui Viorel după care intră în bar la toaletă.
Ieșirea din bar a lui Mihai îi este nefastă. La cca 45 de ani, slab, lovitura puternică a amicului Viorel îl trântește de asfalt unde se lovește la cap. Nu se mai ridică. Rămâne așa până ce în puțin timp ajunge salvarea. Este transportat de urgență la spitalul ”San Giovanni” din Roma unde zace în condiții grave, disperate. O comă care nu se știe cum va evolua este starea sa ne spun medicii și nimic mai mult. La capătâiul lui veghează sora acestuia.
Nu se știe motivul exact ar certei. Prietenii români vorbesc despre Mihai ca despre unul liniștit, care locuia singur și care mai juca la Loto. În ultima perioadă ar fi câștigat 27.000 de euo.

Să fi fost motivul banilor, să fi fost altul, cert este că un om zace în comă pentru motive necunoscute. Carabinierii din Velletri anchetează cazul.

Florea Constantin