[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Velletri (Roma) via Lata 183 – Nou magazin românesc

 

Magazin Velletri 3Laureați în informatică sau medicină, românii noștri desfășoară alte activități în Italia, contribuind la creșerea economiei acestei țări

Nu are decât o zi decând a deschis și în magazinul lui Paula este un dute-vino de lume. Marea majoritate români, pentru că a luat ființă ca un loc unde conaționalii noștri să găsească produsele pe care le aveau acasă: carne afumată, murături, cârnați oltenești sau de casă, eugenia, vinuri sau țuică …
În Via Lata, 183, la Velletri, la doi pași de alte supermarketuri mult mai mari, magazinul este bine poziționat și bine aprovizionat. A avut curaj și simț antreprenorial Paula Radu, o tecuceancă din județul Galați stabilită la Velletri (Roma). Zâmbitoare, serviabilă clienții nu pleacă fără să cumpere ceva și degustările sau sfaturile sunt împărțite cu generozitate.
”Am deschis cu o zi înainte de 1 Mai, ne spune Paula și deja lumea a aflat. Proiectul magazinului este mai vechi dar abia acum am reușit să-l derulaăm. Sperăm să meargă și să mulțumim oamenii”.

Paula RaduNu are timp de noi, ne spune printre picături, mulțumind clienți sau bătând bonuri de casă.Fostă asistentă medicală, meseria comerțului o are în sânge demult, deși e tânără, pentru că în țară a fost și agent de vânzări. Ulterior, odată ajunsă în Italia, a lucrat la o „gelaterie” în centrul Romei, la Fontana di Trevi unde a învățat arta muncii cu turiștii. Și asta se vede din dexteritatea cu care se mișcă.. O ajută un alt român,vrâncean: Răzvan Olăreanu, un alt fost agent de vânzări în Romania, de data asta pentru multinaționale de mașini. Un laureat în informatică care, dată situația de la noi și problemele familiale, face această muncă cu demnitate și simț responsabil. Îmi vorbesc despre experiențele lor din țară și de aici, despre copii care trebuie să meargă la grădiniță, despre speranțe și muncă.
Multă muncă calificată pe care doi români cu școală, cu experiență trebuie să o preste aici, departe de casă și pentru dezvoltarea economiei unei alte țări. La noi nu se poate, aici da.

 

Lasă un răspuns