[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

VENETO BANCA susține românii și moldovenii din Italia

banner 660x200pxlDe peste 130 de ani VenetoBanca susține visurile italienilor. Acum și pe cele ale românilor!

Prezența românească și moldovenească pe teritoriul Italiei, integrarea acestora tot mai mult în țesutul socio-economic, au făcut ca tot mai multe instituții, bănci, multinaționale să fie interesate de cea mai mare comunitate imigrată din Peninsulă. Printre acestea, Veneto Banca este una din instituțiile pioner.

Acest slogan concentreazăesența Proiectului Migrant, destinat românilor şi mol-dovenilor din Italia. Inițiativa are ca și concept principal „visul”, dorința per-soanelor de a-și construi viitorul intr-o țară nouă, dar fără a-și uita propriile rădăcini. Prin acest proiect, Veneto Banca pune la dispoziție produse bancare create pe măsură, împrumuturi pentru cumpărarea casei, transfer gratuit de bani, micro-credite, dar mai ales o echipă specială: trei consultanți români care susțin visurile conaționalilor stabiliți in Veneto, Lombardia și la Roma.

În urmă cu un an de zile,Veneto Banca a lansat Proiectul Migrant, destinat românilor şi moldovenilor din Italia, care constituie două dintre cele mai numeroase comunităţi străine. Având o limbă și o cultură neolatine, românii reușesc să se inte-greze perfect încă de la prima generație.Veneto Banca, născută acum 135 de ani ca să servească teritoriul, a acceptat această nouă provocare de a susține și visurile românilor din Italia. Un rol important în luarea acestei decizii l-a constituit și faptul că Veneto Banca este prezentă în România de peste 15 ani prin 22 de sucursale, iar in Moldova controlează Eximbank. Această istorie comună afăcut posibilă realizarea Proiectului Migrant.

Mapa_082012

teodor amarandei
Teodor Amarandei

Prin vocația sa de oraș primitor, deschis, Padova a devenit una dintre „capitalele” românilor din Italia, reprezentând poarta de intrare pentru conaționalii noștri care au ales să trăiască in Peninsulă. „Am fost practic obligați de către realitate să lansăm Proiectul Migrant la Padova” declară Teodor Amarandei, primul consultant migrant din Veneto Banca. „Jucăm pe teren propriu, cum se spune. Orasul Sfântului Anton constituia alegerea perfectă pentru a verifica viabilitatea proiectului nostru. Fiind un oraș de dimensiuni medii, cu o puternică prezență românească și fiind servită de o rețea importantă de succursale Veneto Banca, Padova a fost aleasă ca punct de pornire. Reacția pozitivă a românilor a fost imediată. Ceea ce m-a făcut să înțeleg importanța socială a Proiectului Migrant a fost emoția primei noastre cliente când i-a fost acordat împrumutul necesar pentru a-și menține fiica la facultate. Era prima din familia sa care va termina studiile universitare!”

După câteva luni de la debutul său la Padova, Proiectul Migrant a făcut marele pas țintind spre Milano, centrul financiar al Italiei. „Este un oraș unic, mereu activ, care îți oferă extrem de multe posibilități. Are un ritm exagerat, este un oraș care nu doarme niciodată. A reuși să realizez Proiectul Migrant la Milano era visul meu”, adaugă Andrian Iastremschi, plin de entuziasm. În urmă cu un an de zile Andrian a fost selecționat la Chișinău dintre sutele de angajați ai Grupului VenetoBanca și s-a transferat la Milano pentru a juca partida vieții sale. Și a câștigat. Astazi coordonează cu profesionalism și entuziasm Proiectul Migrant in Lombardia. „Cheia succesului este să crezi în ceea ce faci. La început nimeni nu vroia să creadă că o bancă pune la dispoziția clienților români posibilitatea de a transfera gratuit bani catre România şi Moldova. Dar entuziasmul meu a fost contagios și în câteva luni tot mai mulți clienţi s-au convins de utilitatea serviciilor noastre”, declară Andrian cu încredere.

lavinia poponet
Lavinia Poponet

Roma, unde există nouă sucursale Veneto Banca şi o comunitate de peste 60.000 de români, nu putea să fie exclusă din Proiectul Migrant.„Fermecătoare, plină deistorie, Roma m-a făcut să mă simt imediat de-a casei. Probabil a contribuit și numele pe care îl port și care este de origine romană”, comentează fericită Lavinia Poponeț, care de șase luni este consultantul migrant în capitala Italiei. „Am fost dintotdeauna îndrăgostită de acest oraș și am visat mereu să îl cunosc mai bine. Când Veneto Banca mi-a propus să mă transfer cu serviciul de laCluj la Roma, am înțeles imediat că era ocazia pe care o așteptam. Lucram de șase ani pentruVeneto Banca în inima Transilvaniei. Nu am ezitat o clipă să accept această propunere și acum iatămă la Roma, la dispoziția celei mai mari comunități românești din Italia”. La Cluj se află una dintre cele mai mari sucursale Veneto Banca România, care s-a născut ca suport pentru firmele italiene care produc în zona Transilvaniei. „Mulțumită experienței mele de lucru, am avut ocazia de a cunoaște bine Grupul VenetoBanca, ceea ce m-a ajutat mult în această aventură romană”, conclude Lavinia.