[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Veniți la spectacolul din 11 noiembrie la Prato ca să salvăm viața unui copil!

       Când e vorba de copii, nimic nu ne poate opri pentru a face tot ce ne stă în putință pentru a-i salva. De oriunde ar fi, cu atât mai mult dacă sunt români de-ai noștri.

    

 

 

Adrian Melicovici _________________

 

       Întotdeauna când aud de copii bolnavi, care au nevoie de ajutor, simt un sentiment de durere și neputință. Este tresărirea aceea sufletească când ai vrea să poți face mai mult dar nu poți așa cum ți-ai dori. Însă atunci când se unesc mai multe persoane sensibile pentru o cauză nobilă, lucrurile se pot schimba în bine, vizibil. Așa sunt și cei care organizează pe 11 noiembrie la Prato spectacolul de muzică și dansuri populare, un eveniment românesc unde distracția și voia bună țintesc o cauză nobilă.

        Vă chem pe toți cei care locuiți în zonă sau de oriunde, acolo unde voi și eu prezent, la spectacolul Emoție de toamnă care va avea loc în data de 11 noiembrie la Prato, la Circolo B.Cherubini, via O.Bambini nr 16. Până și numele străzii cheamă la unitate pentru a salva doar participând la spectacol, viața unui copil de numai un an și jumătate. Iată cum sună un anunț făcut de Florina Ludmila Roșu, una dintre prezentatoarele evenimentului: Evenimentul din 11.11.18 în scop umanitar este pentru acest băiețel Arhiri Elisei născut în 5.05.17 din Republica Moldova și internat la spitalul Meyer din Florența (Firenze) diagnosticat cu leucemie monoblastică M 5. Atît eu cât și părinții ținem să mulțumim anticipat lui Elena Leică, Petronel Neculaes și Eugen Cadar care se ocupă cu organizarea acestui eveniment și cărora li s-au alăturat părintele Damian Anton -biserică catolică Prato, părintele Mihai Anton-biserică ortodoxă Prato! 
Multumim anticipat și celor care participă la acest eveniment! 

 spunea că „Nu laşi un copil bolnav singur, noaptea, şi nu părăseşti copiii în vremuri ca acestea.” Este și părerea mea, însă cuvintele lui Janusz primează, normal.

Băiețelul Arhiri Elisei încadrat de părinți

        La asemenea gen de evenimente de cântec și voie bună, al căror scop este unul umanitar, sunt prezenți de regulă cu inima oameni care nu cer voturi, imagine sau reclamă în favoarea lor. Evenimentele ca cel despre care scriu aici sunt CELE MAI IMPORTANTE, mult peste plictisitoarele propagande de lemn sponsorizate din cârdășii fără țintă de automărire personală. Când faci apel la oameni să vină la un asemenea spectacol cum va fi cel din 11 noiembrie de la Prato, faci apel la cei care știu să tacă pentru ei și să stea cuminți pe scaun, să ia aminte la realitățile din jur și să aplaude dreptul la viață, mai ales al unui copil care nu are nicio vină că e bolnav. Felicit din toată inima pe cei care vor cânta și dansa românește alături de frații de peste Prut, felicit cele două biserici, catolică și ortodoxă care vor fi prezente prin doi preoți, felicit speranța de a vedea un copil zâmbind sănătos, cât mai aproape în viitor.

       Vă aștept la acest spectacol frumos pentru un copil frumos, să veniți cât mai mulți! Voi străbate câteva sute de kilometri special pentru a spera și pune umărul într-un fel sau altul la salvarea unui suflețel bolnav de leucemie. Nu sunt milionar, nu sunt bogat, nu sunt lipsit de probleme ca oricare. Dar sunt OM, am o inimă și aceasta este declarația mea de avere. 

Scriitor Adrian Melicovici, Italia, Miane, Veneto.

Lasă un răspuns