[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Venitul de cetățenie – noul ajutor al Statului Italian

  Mult-discutatul „redito di cittadinanza” (venit de cetățenie) este una dintre măsurile Guvernului italian, un instrument „împotriva sărăciei” dar care există și în alte țări europene. O măsură care tinde să susțină, nu doar economic, pe cei care:

  – au rămas fără muncă involuntar
– nu au un venit
– sau au un venit foarte mic pentru a putea susține familia sau pe ei înșiși.

Este vorba de un ajutor care este garantat celor cinci milioane de italieni aflați în pragul sărăciei dar cu condiția de a nu fi locuit în străinătate în ultimii doi ani. Pentru cetățenii străini acesta este valabil după o perioadă de 10 ani de rezidență în Italia.

  Cine beneficiază?

Cu venitul de cetățenie se garantează fiecărui cetățean o viață demnă, o politică de căutare a unui loc de muncă, calificare și recalificare profesională, educația copiilor, acces la îngrijire medicală și inclusziunea socială și până și suport psihologic. Venitul de cetățenie ajunge la maxim 780 €/lună pentru o persoană, pentru o perioadă de 18 luni. El poate crește sau scădea în baza situației familiale.

Beneficiază de el persoanele care au un venit anual inferior sumei de 6000 de euro sau familiile compuse din doi parinți si patru copii minori care au un venit inferior cifrei de 9.360 euro. 

Acesta poate urca până la 20.000 de euro pentru familiile care au în componență un membru sau mai mulți cu dizabilități.

Se ia în calcul și patrioniul imobiliar al familiei (fără prima casă) care nu poate fi mai mare de 30.000 € pe an pentru a putea primi ajutorul de cetățenie.
       Pe de altă parte, cei care vor beneficia de acesta nu vor putea deține mașini cu cilindrata mai mare de 1600 cc sau moto mai mari de 250 cp.

Ca o măsură asiguratorie a statului, persoanele care nu au un loc de muncă dar caută, nu pot refuza mai mult de trei oferte, prima dintre ele fiind pe o rază de 100 de km de la domiciliu, a doua pentru un loc aflat pe o rază de până la 250 km iar a treia oriunde în Italia.

Măsuri care să ajute pe cei cu probleme dar care să și preîntâmpine evaziunea și șmecheria.

Iată pe scurt regulile decretului:

Lasă un răspuns