[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Veste bună pentru românii din Italia! Părinții vor primi o nouă alocație pentru copii

O nouă subvenție pentru familie în Italia: bonusul pentru copii.

Bonusul este o alocație pentru copii care va fi acordată părinților pentru fiecare copil aflat în întreținere, până la 25 de ani. Proiectul de lege înmânat Guvernului: „Reorganizarea și consolidarea măsurilor de sprijinire a copiilor aflați în întreținere” va fi discutat în următoarele săptămâni de către Comisia de Finanțe a Senatului.  Deja se zvonește că bonusul va veni chiar în preajma sărbătorilor de Crăciun.

Proiectul de lege a fost prezentat în 2014. În luna martie a acestui an, PDL a fost repartizat comisiilor Senatului. În cazul în care proiectul de lege va fi aprobat de către comisiile Senatului, până de Crăciun, ar putea deveni lege.

Toate măsurile actuale ar putea fi înlocuite cu un bonus universal pentru fiecare copil aflat în întreținere. Cu toate acestea, celelalte bonusuri pentru soții aflați în întreținere, pentru ceilalți membri ai familiei și pentru copiii cu handicap vor rămâne neschimbate.

Ce este bonusul universal?

Bonusul pentru copii este o subvenție care oferă familiilor 150 € pe lună pentru fiecare copil de până la 18 ani. De la 18 la 25 de ani bonusul este de 100 € pe lună.

Copiii trebuie să se afle în întreținerea părinților. Au dreptul la bonus toate familiile cu ISEE până la 50.000 €. Copiii nu ar trebui să aibă nici un venit pentru a se asigura că părinții lor primesc bonusul.

Pentru cine are Isee între 50.000 și 70.000 de euro, sprijinul este redus.

Aceste familii pot obține deduceri Irpef. Scopul proiectului de lege este de a crește rata natalității. Cu ajutor economic, familiile se pot gândi să aibă mai mulți copii.

Sursa: http://www.passionemamma.it/2017/11/bonus-figlio-arrivo-natale-150-euro-figlio-25-anni/

Lasă un răspuns