[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Vești bune de la Panciu. A început igienizarea orașului iar Centrul Social Sovejana va fi disponibil carantinei

Nu știm dacă imboldul pănceanului Ovidiu Burdușa, secretar de stat la Departamentul Românilor de Pretutindeni, a fost cel care a pus administrația locală în mișcare, dar la Panciu lucrurile au luat-o din loc.
Practic de astăzi este în curs o acțiune de igienizare a blocurilor aflate în oraș, acțiune care va dura și mânie, 31 martie, potrivit celor spuse cu puțin înainte de noul vice-primar al orașului, Șerban Huzum.

Vice-primarul tocmai se afla la Centrul Social Sovejana (imobil în administrația primăriei Panciu), acolo unde, de câteva zile, se lucrează pentru punerea la punct a spațiilor necesare cazării (36 locuri) celor destinați carantinei de corona virus. Practic, în câteva ore, acestea vor fi gata, lipsind însă televizoarele și internetul. „Pentru internet am apelat la mai multe firme de specialitate, toate refuzând de frică să vină să instaleze internet”, ne-a declarat Șerban Huzum. „Nu vor să vină oamenii, le e frică acum și nu am cum să-i oblig”.

De mâine, 31 martie, la Panciu vor sosi de la Iași și 1000 de litri de dezinfectant ce va fi folosit la dezinfecția orașului. O acțiune la care vice-primarul a apelat la voluntariat din partea celor care au tractoare de vie cu pompe de stropit, neavând utilaje speciale în dotare.
Pe de altă parte, a mai precizat vice-primarul, au fost organizate persoane care duc acasă, celor fără posibilități, alimente, medicamente și cele imperios necesare.
Cristi Merchea

Lasă un răspuns