[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Viaţa românilor pe teritoriul mafiei italiene: bătuţi, violaţi, înjunghiaţi, incendiaţi, răstigniţi, împuşcaţi. „Rişti să nu mai exişti fizic“

Cazul tinerei sechestrate într-un ghetou din Calabria nu este singular. În sudul Italiei, acolo unde mafia face legea, românii sunt implicaţi frecvent în tragedii.

Povestea româncei care a fost ţinută prizonieră zece ani într-un beci din zona Calabria a readus în discuţie viaţa periculoasă a românilor care locuiesc în sudul Italiei. Mulţi conaţionali din diaspora povestesc că mafia este omniprezentă şi toată lumea trăieşte în teamă. Ion Dăscălescu, preşedintele Asociaţiei Românilor din Sud Italia, ne-a prezentat o serie de tragedii petrecute în sudul Italiei de-a lungul timpului, în care crimele au fost săvârşite de către italieni, iar victimele au fost români.

Ion Dăscălescu, preşedintele Asociaţiei Românilor din Sud Italia, ne-a prezentat o serie de tragedii petrecute în sudul Italiei de-a lungul timpului, în care crimele au fost săvârşite de către italieni, iar victimele au fost români.
Lista groazei Cornelia Doana (17 ani) a fost ucisă în noaptea de Revelion, în 2008, de către iubitul său italian. Un an mai târziu, o altă româncă, Olesia Ciobanu (30 de ani), a fost ucisă cu două tăieturi de cuţit la gât, cadavrul ei fiind descoperit pe o plajă. O îngrijitoare româncă, Eluta Ilaf (44 de ani), a murit în octombrie 2008, după ce a fost împuşcată în cap de bătrânul pe care îl îngrijea. Giuseppe Mangiola (88 de ani) a declarat în timpul interogatorului că a împuşcat-o pe româncă accidental, în timp ce îşi curăţa puşca.

În seara zilei de 8 februarie 2009, la Staiti, Micaela Topala (36 ani) a fost găsită împuşcată în casă. Un alt caz asemănător s-a petrecut la 6 ianuarie 2007, când Ovidiu Candrea (30 de ani), din Tropea, a fost împuşcat cu mai multe focuri de armă. La 14 semptembrie 2008, într-o maşină din san Gregorio d’Ippona au fost găsite rămăşiţele unei românce de 31 de ani, mamă a unui copil de opt ani. După ce a fost împuşcată, a fost incendiată.

De asemenea, Costel Adomniţei (33 de ani), din Ragusa, a fost găsit mort, cu capul sfărâmat, într-o casă abandonată, în aprilie 2008. La 16 august 2008, Dumitrache Ciobanu a fost împuşcat cu o puşcă de vânătoare. La data de 26 mai, Petre Bârlădeanu (33 de ani), fost jucător la Poli Iaşi, a fost ucis în Napoli, într-un schimb de focuri între doua grupări mafiote aparţinând organizaţiei Camorra. În momentul schimbului de focuri, el cânta la acordeon într-o staţie de metrou. Românul, împuşcat în burtă şi în picior, a fost lăsat efectiv să moară: niciun trecător nu a intervenit.

Citeste mai mult: adev.ro/p039m4

Lasă un răspuns