[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Vice-premierul italian Salvini laudă PSD și pe români într-o scrisoare adresată social-democraților de pe Dâmbovița

Roma, 19 februarie

      O scrisoare „cu un mesaj de laude aduse PSD” și, în fapt, „o invitație de  a colabora pe viitor cu social-democrații români”, cu „complimente pentru România și români”, așa arată scrisoarea trimisă de vice-premierul și liderul Lega, Matteo Salvini, șefului PSD Liviu Dragnea. 

       O eventuală ieșire din Partidul Socialiștilor Europeni pare să depindă, totuși, de rezultatul alegerilor din 26 mai. În caz că socialiștii vor rămâne în continuare un grup relevant iar populiștii lui Salvini nu vor performa, este puțin probabil că PSD va ieși din PES, au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

       Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat pentru G4Media.ro că nu infirmă, dar nici nu confirmă informațiile referitoare la negocierile PSD cu Salvini.

      „Avem obligația ca partid important în România și în UE să fim atenți la toate informațiile pe care le primim, să citim cu atenție fiecare scrisoare și să fim foarte deschiși în tot ce ne comunică specialiștii noștri în relații europene, Victor Negrescu, Natalia Intotero, europarlamentarii noștri. Analizând toate informațiile, ne așteptăm ca 26 mai să schimbe semnificativ configurația grupurilor din PE. Trebuie să știm exact cum ne raportăm”, a declarat Ștefănescu pentru G4Media.ro.

      Fostul ministru al afacerilor europene, Victor Negrescu a declarat pentru G4Media.ro că, în opinia sa, PSD va rămâne în grupul socialiștilor europeni. Negrescu susține că partidul va fi reprezentat la Congresul PES de la Madrid din 22 – 23 februarie de către o delegație consistentă condusă de Rovana Plumb.

      Din cei 33 de europarlamentari câți va trimite România la Bruxelles, PSD contează pe câștigarea a cel puțin 10 mandate în cazul unui scor în jurul a 25%. Lista candidaţilor PSD pentru alegerile europarlamentare va fi finalizată în perioada 15 – 20 martie, a anunţat luni liderul social-democraţilor, Liviu Dragnea.

      Vicepremierul italian şi totodată ministru de Interne, Matteo Salvini, a vizitat România pe data de 23 octombrie 2018. Salvini s-a întâlnit atunci cu ministrul de interne, Carmen Dan, dar nu s-a discutat public despre o eventuală colaborare în plan politic.

Lasă un răspuns