[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Victimele de la Colectiv mai au nevoie de ajutor. Banii strânși de românii din Italia au ajuns la Mihai Popescu, unul dintre răniți

În zilele de după incendiul de la #Colectiv, Alina Ion împreună cu Elio Sosu și alți români inimoși din Italia au demarat o campanie de strângere de fonduri și medicamente pentru răniți.

„Am fost plăcut surprinsă de mobilizarea de care a dat dovadă comunitatea românească din Peninsulă, care a răspuns prompt  apelului nostru, reușind să strângem 4 colete cu  medicamente și 1.741 euro” a declarat Alina Ion.

La scurt timp după incendiu, medicamentele au ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu din București în ciuda dificultăților birocratice.

„Deși am întâmpinat foarte multe greutăți, am reușit cu ajutorul Oanei Gheorghiu − una din fondatoarele asociației „Dăruieşteviaţă” − într-un timp foarte scurt, să trimitem medicamentele colectate la spitalul GrigoreAlexandrescu din București, care primise mulți dintre răniții din acel incendiu. Oana a dus personal medicamentele primite de la noi la acest spital și îi mulțumim din nou, pe această cale.

Nu același lucru am reușit să facem cu banii, întrucât la scurt timp numele răniților au fost secretizate și nu știam cum să reușim să dăm de ei, pe cine să ajutăm mai întâi. În plus, era o “inflație” de campanii de strângere de fonduri și medicamente, în timp ce reprezentanții Statului asigurau populația că aveau situația sub control”, povestește Alina.

Așa că acest “comitet” de coordonare a campaniei a hotărât de comun acord să amâne trimiterea banilor, care au fost ținuți în tot acest timp în același cont în care fuseseră strânși, deschis special pentru această campanie la Poste Italiane și închis odată cu terminarea ei.

“Decizia a fost luată ținând cont că acea “inflație” de ajutoare era generată de mulțimea de articole din mass-media din perioada respectivă, fiind clar că numărul lor se va diminua în timp, și odată cu acesteași cantitatea de donații primite pentru răniții din #Colectiv. 

Săptămâna trecută, însă, inițiatorii campaniei au găsit un rănit care încă mai are nevoie de ajutor.

“Am contactat mai multe asociații din România, alți răniți și toți ni l-au indicat pe Mihai Popescu, unul dintre tinerii răniți în acel incendiu ca fiind cel care are cel mai mult nevoie de ajutor și, împreună cu alți coordonatori, am hotărât să-i trimitem lui toți banii, sperând să-i facem mai ușoară recuperarea”, mai spune Alina. `„Așa cum ne așteptam, odată stinsă lumina reflectoarelor, acești oameni au fost lăsați singuri, deși încă mai suportă consecințele acelor momente dramatice”.

Mihai era într-un scaun cu rotile, la primul concert din viața sa, și a supraviețuit datorită prietenului său Pavlos care l-a scos din flăcări. După trei ani, consecințele acelui incendiu încă îi afectează viața și are nevoie de ajutor. În luna martie a acestui an a avut o operație de peste 18 ore în care i s-a pus o tijă de-a lungul coloanei vertebrale, grav afectată de lunga perioadă în care a fost imbobilizat la pat, din cauza arsurilor suferite în timpul incendiului din #Colectiv.

Marian Popescu, tatăl lui Mihai, ne-a spus că mai sunt necesare alte7-8 operații la mâna dreaptă și 3 la mâna stângă, pentru ca Mihai să își poată folosi din nou mâinile, așa cum făcea înainte de incendiu. Aceste operații vor fi făcute la o clinică privată din București, dar tatăl lui spune că trebuie întâi să se recupereze după operația suferită la coloană.

În numele lui Mihăiță, dorim să mulțumim tuturor românilor in Italia care au contribuit la campania noastră și totodată să îi îndemnăm să continue să îl ajute, trimițând direct bani pe contul tatălui său, Marian Popescu: RO 85 BRDE 410 SV 96962224100 deschis la BRD.

De asemenea, Narcis Hogea – Președintele Asociației ,,ÎnnumeleluiAlexandru” ne confirmă faptul că este în contact și cu alți răniți din acest incendiu care încă mai au nevoie de ajutor și s-a oferit să ajute pe oricine este dispus să îi ajute în continuare. ÎI mulțumim și noi pentru modul exemplar în care ne-a ajutat să intrăm în contact cu tatăl lui Mihai, pentru a încheia cu succes această campanie și a direcționa banii către cineva care are mare nevoie de ajutorul nostru, al tuturor,” a încheiat Alina Ion.

Pentru donații:

Site:https://www.innumeleluialexandru.ro/

Telefon: 0747089063 (NarcisHogea)

e-mail: contact@innumeleluialexandru.ro

Adresa: CaleaMoroieni, Nr. 30, Bl. 12, Sc. C, Et. 3, Ap. 53, Sinaia, Prahova

Lasă un răspuns