[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Victorie uriașă pentru românii din Diaspora!

     Dezbaterile în Comisia specială comună a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea, modificarea și completarea propunerilor legislative în materie electorală privind votul din diaspora au continuat și astăzi, finalizându-se cu un proiect de lege care va merge spre dezbatere la comisiile de specialitate ale Camerei Deputaților și ale Senatului, urmând votul în plen.

      PMP a purtat o victorie uriașă în ceea ce privește acceptarea majorității amendamentelor depuse care, de altfel, se regăsesc și în alte proiecte de legi aflate deja în dezbatere în Parlamentul României.

     

       Printre propunerile PMP care au fost acceptat astăzi se află un amendament foarte important care va impune Ministerului Afacerilor Externe să ceara, înainte de data alegerilor, ministerului de resort din fiecare stat in care se află comunități de români, numărul cetățenilor români care își au domiciliul, reședința sau altă formă de înregistrare în statul respectiv, împărțit pe pe zone administrativ-teritoriale.

De asemenea, PMP a solicitat și amendamentul a fost acceptat, ca în ziua alegerilor, un reprezentant al secției de votare să constate numărul cetățenilor români aflați la coadă în fața secțiilor de vot și, în funcție de acesta, să prelungească ora alegerilor până la ora 24. Tot o propunere a PMP acceptată astăzi este și votul anticipat de 3 zile și votul prin corespondență.

Toate partidele politice parlamentare prezente în comisie, cu excepția UDMR au votat DA pentru aceste proiecte de legi.

În ședința de astăzi au fost dezbătute Legea nr. 370/2004 pentru alegerea Preşedintelui României, Legea nr. 288/2015 privind votul prin corespondenţă și Legea nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şifuncţionareaAutorităţii Electorale Permanente.

DoruPetrişorColiu

Deputat Circumscripţia electorală nr. 43 – Diaspora

Lasă un răspuns