[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Vinurile bio din Vrancea, testate de un expert francez

Se numește Bruno Quenioux și este unul dintre cei mai importanți specialiști în vinuri bio din lume. Expertul francez a vizitat marți, 7 noiembrie, cramele producătorului de vinuri Senator Wine din Focșani, care deține peste 300 de hectare de vie ecologică și este cel mai mare producător de vinuri bio din Europa de Est.

Bruno Quenioux a venit pentru prima dată în România, iar după ce a degustat soiurile de vin și a analizat calitățile fiecăruia în parte a spus că a găsit „o eleganță a vinurilor” la care nu se aștepta, declarându-se satisfăcut de calitățile vinurilor românești.

„Sunt foarte satisfăcut de ceea am găsit aici. Prima surpriză a fost că am găsit o eleganță a vinurilor la care nu mă așteptam. În general, în țările emergente se găsesc mai degrabă vinuri în care se simte nota lemnoasă, taninoasă, vinuri rustice, făcute după metode vechi, care nu relevă foarte bine expresia climatului”, a spus expertul.

„Noi am căutat să facem vinuri sănătoase, am căutat ca acei consumatori ai noștri să ne aprecieze prin faptul că nu o să-i doară capul după ce consumă vin de la noi. Apoi am avut ambiția să facem vinuri românești bio, deosebite, soiuri unicat. Este mult mai greu, pentru că cheltuielile sunt cel puțin duble să faci o sticlă de vin bio. Cât privește consumatorii, mai avem de lucrat la mentalitate, la concepția de a bea un vin sănătos iar România mai are mult de făcut pentru acest lucru”,  a spus Lucian Neacșu, producător de vinuri bio.

Sursă: ZdV, Vrancea24

Lasă un răspuns