[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Viorica Dăncilă: „Românii din Diaspora efectiv nu știu realitatea din România” (video)

Viorica Dăncilă e de părere că românii plecați nu știu realitatea din România și că au crescut salariile.

„Încercăm să creştem salariile, astfel încât să devină atractive în România, să se reîntoarcă acasă. Mai mult, încercăm să facem programe pentru Diasporă. Prin ministerul Românilor de Pretutindeni încercăm în acelaşi timp să… Sunt foarte mulţi în afară.Eu am lucrat 9 ani la Bruxelles. Sunt oameni care efectiv nu mai ştiu realitatea din România. Nu ştiu că au crescut salariile, nu ştiu că avem locuri de muncă, că avem situaţii în care nu avem specialişti pentru anumite domenii, că există anumite oportunităţi să-şi deschidă o afacere. Aceste lucruri, să ştiţi că de multe ori nu sunt cunoscute în Diasporă şi acest lucru dăunează faptului că sunt mulţi care vor să se întoarcă acasă, care au această dorinţă de a reveni în ţară, să-şi deschidă o afacere sau să se angajeze.

Cred că şi noi trebuie, ca stat, să vorbim despre aceste oportunităţi, să încercăm să informăm cât mai mult, să avem o bursă a locurilor de muncă. Într-adevăr, avem pe Eurest locurile de muncă , dar cred că ar trebui să avem şi o informare la nivel naţional. Noi, a noastră. Să spunem „uite, avem nevoie în localitatea X de atâţia ingineri…”. Poate sunt din persoanele din afară care vor să se întoarcă în ţară şi noi chiar ne dorim acest lucru.

Nouă ani cât am fost europarlamentar, am vorbit cu foarte mulţi români.Marea majoritate îşi doreau să se întoarcă acasă. Şi cred că noi trebuie să creem condiţiile pentru ca aceşti oameni să revină în România. În multe locuri avem deficit de locuri de muncă. De ce acolo unde avem deficit, de ce să lucreze aceşti oameni în altă ţară când ar putea să lucreze în propria lor ţară…să vină alături de părinţi, să vină alături de cei care îşi doresc să se întoarcă acasă. Şi cred că putem face acest lucru. În momentul în care vom impulsiona investiţiile în România se vor crea noi locuri de muncă. Şi cred că acest lucru poate fi un nou motiv ca să se întoarcă acasă cei care au plecat. Salariile medicilor…Salarii mari, sunt în sistemul de stat. Construcţia spitalelor va aduce un nou necesar. Nu este uşor, dar vor începe şi construcţiile.”, a spus Dăncilă, într-un interviu la România TV, acordat lui Victor Ciutacu.

Video aici: https://video-otp1-1.xx.fbcdn.net/v/t42.9040-2/31573361_592211734489359_6427000542181982208_n.mp4?_nc_cat=0&efg=eyJ2ZW5jb2RlX3RhZyI6InN2ZV9zZCJ9&oh=8edc43124ec396c5359f7d767903d859&oe=5AE98532

 

Lasă un răspuns