[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Vizita delegației DRP la școala românească din Atena s-a lăsat cu donație de cărți

       

      Sâmbătă, 27.06.2020, la primele ore ale dimineții, secretarul de stat Ovidiu Burdușa, alături de delegația sa din Departamentului Pentru Românii de Pretutindeni, formată din  Irina Neacșu, director general DRP,  Dinu Gîndu, director și Mihai Dohotar, consilier DRP, precum și de senatorul Viorel Badea, președintele Comisiei pentru Românii de Pretutindeni, în cadrul vizitei oficiale în Republica Elenă au vizitat sediul Asociației Interculturale Dacia din Petralona, unde au avut prilejul să întâlnească preșcolarii și elevii clasei I, prezenți la cursuri, din cadrul Școlii de Limba Română Dacia din Atena.

      Au discutat cu cadrele didactice despre modul în care se desfășoară orele în această perioadă, despre problemele reale ale comunității, despre proiectele Asociației și cum pot fi sprijinite acestea de către DRP.

       Daniela Popescu, președintele asociației,  a prezentat delegației activitățile care se desfășoară la cele două școli – Școala de Limba Română Dacia din Atena, Școala din Acharnes și a vorbit despre rezultatele obținute în acest an de către elevi, subliniind importanța susținerii proiectelor de educație care se desfășoară din 2016 până în prezent.

   

       Oficialii au avut ocazia de a răsfoi primul număr al revistei „ȘCOALA DACIA- CURSURI ONLINE”, pe care l-am realizat în acest an cu sprijinul Editurii Esențial Media.

      Totodată, cu prilejul acestei vizite, DRP a făcut o donație de cărți și manuale elevilor școlii noastre.

       Mulțumim Departamentului Pentru Românii de Pretutindeni pentru pentru interesul acordat Asociației Interculturale Dacia prin cofinanțarea proiectului ȘCOALA DE LIMBA ROMÂNĂ DACIA , pentru perioada ianuarie-decembrie 2020.

Comunicat al Asociației Interculturale Dacia

Lasă un răspuns