[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Vizita reprezentanților Regiunii Abruzzo la Ambasada României la Roma

L'Aquila -  Di Pangrazio in visita all'Ambasciata romena

         Sâmbătă, 7 februarie 2015, o delegație a Consiliului Regional al Regiunii Abruzzo condusă de președintele acestuia, Giuseppe di Pangrazio, a efectuat o vizită la sediul Ambasadei României la Roma. Scopul vizitei a fost acela de a impulsiona începerea unor activități comune, coordonate de către statul român și Regiunea Abruzzo, pentru a aminti de contribuția importantă pe care au avut-o soldații români la reconstrucția orașului Avezzano, distrus în totalitate de cutremurul din 1915.

         Oaspeții au fost primiți de ambasadorul României, ES Dana Manuela Constantinescu și secretarul I Laviniu Enii. Președintele Di Pangrazio a vorbit despre legătura specială dintre Marsica (zona specifică abruțeză) și România, ”o legătură între două teritorii lungă mai bine de 100 de ani, începută înaintea Primului Război Mondial, când 3.400 soldați români fură adunați drept prizonieri dușmani în lagărul de concentrare militar, apoi ca aliați ai Legiunii Române cu sediul la Avezzano. Tocmai acei soldați români prizonieri, înainte să devină aliați, au fost cei care s-au oferit voluntar pentru a ajuta victimele și a îndepărta dărâmăturile dezastrosului  cutremur din 13 ianuarie 1915” a spus Di Pangrazio

        Întâlnirea s-a terminat printr-un acord formal de colaborare între România și Regiunea Abruzzo pentru realizarea unor evenimente care să închege și mai bine bunele relații dintre cele două popoare.
   

foto: ANSA