[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Vodafone România modernizează toate centrele de transfuzie din țară

Programul „O șansă pentru viață”, prin care Fundația Vodafone România și Asociația React au început modernizările centrelor de transfuzie sanguină din țara noastră, în 2014, va fi finalizat în primăvara anului viitor, în urma unor investiții totale de 1 milion de euro

Până în prezent, Fundația Vodafone a alocat circa 580.000 de euro în modernizarea și dotarea cu echipamente medicale moderne a 18 centre din București, Buzău, Cluj-Napoca, Giurgiu, Iași, Slatina și alte orașe. Peste 620.000 de donatori de sânge și pacienți au beneficiat până acum de schimbările aduse de acest program, iar numărul donatorilor de sânge în centrele modernizate a crescut cu 10%, a subliniat Angela Galeța, directorul Fundației Vodafone România.

Încă 24 de centre transfuzie sanguină vor fi modernizate în 2017-2018

Până în primăvara anului viitor, proiectul va continua, în vizor fiind alte 24 de centre de transfuzie sanguină din întreaga țară (Ploiești, Târgoviște, Galați, Deva, Satu-Mare, Brăila, Miercurea-Ciuc, Reșița, Zalău, Râmnicu-Vâlcea, Baia Mare, Pitești, Botoșani, Alexandria, Craiova, Bârlad, Tulcea, Focșani, Piatra Neamț, Sibiu, Bacău, Câmpulung, Oradea și Timișoara). Opt dintre acestea vor fi renovate, iar celelalte vor fi dotate cu echipamente medicale moderne.

„Odată cu cele 24 de centre în care vom merge în 2017, vom încheia programul de modernizare a tuturor centrelor de transfuzie sanguină din țară. Ne-am îndeplinit astfel promisiunea făcută în urmă cu trei ani, când am demarat acest program. Renovarea și dotarea cu echipamente medicale a centrelor de transfuzii reprezintă una din prioritățile de investiție ale fundației în domeniul sănătății. Acest domeniu este unul din cei patru piloni strategici ai activității noastre, alături de educație, servicii sociale și voluntariat”, a mai spus Angela Galeța.

Demarat în 2008, „O șansă pentru viață” a devenit cel mai mare program național de donare de sânge din România. Acesta a început cu o serie de acțiuni anuale de informare și educare în legătură cu importanța donării benevole și periodice, continuând cu mai multe campanii mobile de donare de sânge în locuri publice, în campusuri universitare și la sediul companiilor. În 2014, programul s-a extins prin adăugarea componentei axate pe renovarea și dotarea cu echipament medical a centrelor de transfuzie.

Pe lângă sprijinul acordat acestor centre, programul „O șansă pentru viață” va include în 2017 peste 20 de campanii mobile de donare de sânge, desfășurate pe perioada verii peste tot în țară. Astfel de campanii vor fi organizate și pentru angajații Vodafone România, precum și în alte 30 de companii partenere.

Ca rezultat al programului „O șansă pentru viață”, centrele de transfuzie sanguină din România au înregistrat în 2016 o scădere a mediei de vârstă a donatorilor la nivel național, pentru prima dată după 1989. La ora actuală, 30% din sângele donat provine de la donatori tineri fideli.

Sursa: http://www.forbes.ro/fundatia-vodafone-romania-investeste-1-mil-euro-modernizarea-tuturor-centrelor-transfuzie-din-tara-87007