[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

„Vrancea pe diagonală” – o nouă carte în peisajul vrâncean

sala 1

Sâmbătă, 14 noiembrie, la librăria „Alexandria” din complexul comercial Promenada Mall din Focșani, avocatul și publicistul Dan Nichita și-a prezentat noua sa apariție editorială, „Vrancea pe diagonală”.  Un public numeros, prieteni, profesori, oameni de cultură, au participat la eveniment.

Oaspeți de seamă au fost Gabriela Obodariu, prof. de istorie la Liceul Al. I. Cuza și președintele Pro Democrația, prof. Valeriu Anghel, „om al cuvântului liber”, așa cum l-a prezentat autorul Dan Nichita, și, nu în ultimul rând, psihologul și scriitoarea Aurora Liiceanu.

aurora liiceanu
Gabriela Obodariu, Aurora Liiceanu, Valeriu Anghel

O lansare a unei cărți mai puțin obișnuită în Vrancea, un document „pe diagonală”, drept ca o coloană vertebrală, cu și despre Vrancea și afacerile ei, prezentată „printr-o acțiune extrem de simplă”, după cum spune autorul său, „ scrisă fără patimă, fără pasiune”.

dan nichita
Scriitorul Dan Nichita

„Am încercat să aduc în față anumite episoade, cu liderii lor, mereu votați și apăruți în fruntea și fața  noastră chiar prin voia noastră – să nu uităm că suntem complici la acest gen de lideri – și, în al doilea rând, am încercat să-i pun față în față cu propriile lor acțiuini și cu propriile lor „vorbe de duh”.

Aurora Liiceanu a elogiat „scrisul” lui Dan și puterea de exprimare, finețea descrierii hățișului de sentimente și manifestări care apar în rândurile acestei cărți, multitudinea de portrete fin reliefate de către autor, această imensă încrengătură de euri individuale și sociale care s-au manifestat și se manifestă în Republica Vrancea.

Un eveniment care arată că Vrancea are oameni cu o coloană vertebrală dreaptă, care au curajul și modalitățile de a arăta lucrurile așa cum au fost sau sunt.

 

Cristi Merchea