Silviu Munteanu a devenit noul campion european la pizza marinara.
În perioada 8-9 iunie, în localitatea maritimă Anzio (Italia), a avut loc European Cup Pizza (Cupa Europeană la Pizza) organizată de U.P.T.e.R. (UNIONE PIZZAIUOLI TRADIZIONALI e RISTORATORI). Evenimentul a adunat peste 150 de participanți, majoritatea din Italia dar și din alte state europene. Nu au lipsit românii, în mod special maestrul pizzaiol Silviu Munteanu, alături de elevii săi Radu Mocanu (Romania) , Andrea Rossetti (Italia) , Gianluca Pasquazi (Italia) si Giulio Tedesco (Italia).
Participanții s-au întrecut la mai multe categorii de probe, principalele fiind: margherita doc, marinara, inovativa, calzone doc, pizza fritta, pizza tandem, pizza desert, pizza in pala etc. Școala de pizza condusă de vrânceanul Silviu Munteanu a obținut 5 medalii devenind și campion european la pizza marinara cu locul I.

Ceilalți participanți, elevi ai lui Silviu, au obținut la rândul lor premii importante: Radu Mocanu două locuri 2 la pizza dolce și calzone doc, Andrea Rossetti un loc 2 la pizza la pala și un loc 3 pentru pizza Margherita, Gianluca Pasquazzi locul 4 la pizza marinara iar Giulio Tedesco, cel mai tânăr participant (14 ani) un loc 5 â.
U.P.T.e.R. a reușit, dincolo de participarea numeroasă, semanrea unui contract de colaborare cu reprezentanții Swiss school of managment USA prezenți la eveniment.
Românul, deși acceptat cu rezerve și chiar cu puțină invidie în acest club select al pizzaiolilor, rezervat exclusiv italienilor, a reușit să se impună prin talent, muncă și perseverență, atrăgându-și tot mai mulți simpatizanți și tot mai multe aprecieri. Practic, aproape că nu este concurs la care Silviu Munteanu să nu participe, să nu câștige premii, aducând un plus valoare pizzeriei pe care o gestionează în localitatea Colleferro, veșnic plină de amatori de pizza bună.