[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

William Brânză, săltat de procurorii DIICOT

Fostul candidat la alegerile prezidențiale din 2014, William Brânză, a fost ridicat joi de procurorii DIICOT și dus la audieri cu mandat.

wbranza

În varstă de 43 de ani ,avocatul este suspectat de evaziune fiscală și sprijinirea unui grup infracțional organizat. Prejudiciul dosarului se ridică la 25 de milioane de euro și il vizează și pe fratele fostului candidat la alegerile prezidențiale, Daniel Brînză, care în calitate de administratori a două societăţi ar fi înregistrat mai multe facturi fictive, luate de la o grupare infracţională, privind achiziţii de consultanţă și ar fi produs un prejudiciu de 4 milioane de lei.

Fostul președinte al PDL Diaspora, William Brînză a avut două mandate de deputat în perioada 2004-2012, pentru primul mandat candidând din partea PRM, iar pentru cel de-al doilea din partea PDL.  În 2014 a candidat şi la alegerile prezidenţiale din partea Partidului Ecologist Român.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax,  fostul președinte al Comisiei pentru românii din străinatate este suspectat în dosarul în care, în decembrie 2014, au fost făcute 36 de percheziţii, între care şi la Ministerul Fondurilor Europene, dosar în care se fac cercetări pentru evaziune fiscală şi spălare de bani.