[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

William Shakespeare? Sicilian de origine, fiu al lui Michelangelo

Cine a fost cu advărat autorul extraordinarelor opere ale lui William Shakespeare? E o întrebare pertinentă aceasta?

Un studiu recent, dar și alte mărturii mai vechi, arată că autorul din  Stratford, venerat de englezi și de lumea întreagă, era semi analfabet. Testamentul lăsat de acesta o arată în mod clar și demonstrează că nimic nu are a face cu memorabilele sale opere. Mai mult, există și anumite contracte de dat bani cu camătă la fel scrise într-o limbă incorectă.  O listă lungă de oameni de cultură din diferite vremuri, de la Francisc Bacon la Marlowe, au contestat adevărata identitate a lui Shakespeare.

      În ultimii ani însă o ipoteză s-a făcut tot mai mult auzită și crezută: aceea că Wiliam Shakespeare, adevăratul, a fost în realitate un om de știință sicilian, Florio, fiu al lui Michelangelo. Acesta era un erudit care, fugind de inchiziție din insulă, de la Messina, s-a ascuns inițial la Venezia și Verona după care va fugit la Londra. Aici se va numi John și va fi protejat, alături de un alt tânăr actor englez, Will, de către contele de Strafford.

      Cei doi vor fi ani de zile protejați de către puternicul aristocrat, vor locui în același castel și lucrurile sunt gata făcute. Unicul posibil autor adevărat ale minunatelor opere este acest John Florio.

       A concepe acele opere fără o cultură clasică solidă, mai scrie ANSA, este imposibil. Cum putea autorul să cunoască la perfecție toponomia și toponomastica din Messina  (Molto rumore per nulla), Venezia (Il mercante),  Verona (Romeo e Giulietta) sau din  Padova (La bisbetica domata)? Neclaritățile și incertitudinile s-au înmulțit odată cu părerile date de  Mark Twain, apoi de Charles Dickens, Harry James și chiar Freud, reconfirmate odată cu noile studii ale cercetătorilor italieni și britanici Saul Gerevini, Corrado Panzieri și Giulia Harding

Mai multe pe: ansa.it

Lasă un răspuns