[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

WizzAir vrea să cumpere Alitalia

Compania aeriană low-cost Wizz Air şi-a manifestat interesul de a prelua cursele scurte şi medii operate de Alitalia – a declarat marţi József Váradi, directorul general al companiei, într-un interviu publicat de ziarul La Repubblica.

Suntem interesaţi de piaţa italiană. În cazul Alitalia ne referim la cursele pe distanţă scurtă şi medie, în niciun caz la zborurile intercontinentale

Wizz Air, cel mai mare operator aerian din Europa Centrală şi de Est (CEE), are sediul central în Budapesta şi este listat la Bursa de la Londra.

Alitalia, companie care a înregistrat profit doar de câteva ori în cei 70 de ani de existenţă, a fost plasată sub administrare specială anul trecut, după ce salariaţii au respins un plan de restructurare care viza reducerea efectivelor şi salariilor.

Până în prezent s-au arătat interesate de preluarea Alitalia compania aeriană germană Lufthansa, britanicii de la easyJet şi fondul american de investiţii Cerberus. Lufthansa ar fi oferit 250 de milioane de euro pentru a prelua cea mai mare parte din flotă şi jumătate din angajaţii companiei italiene.

La Repubblica

Lasă un răspuns