[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

ZEAMA DE URZICI

urzicile2

Atât urzicile cât și zeama lor curăță și regenerează organismul obosit și încărcat cu toxine.

Urzica este folosită în alimentație și în fitoterapie, ca urmare a bogăției de vitamine și săruri minerale.

Datorită conținutului bogat de vitamine și minerale, urzicile sunt folosite, încă din cele mai vechi timpuri, atât ca aliment, cât și ca medicament, pentru detoxifierea organismului și regenerarea lui. Urzicile conțin vitaminele, A, B2, C, K, minerale, calciu, fier, magneziu, siliciu, clorofilă, substanțe proteice.

Celor care suferă de orice fel de alergie, le este recomandat să bea ceai de urzici o perioadă mai îndelungată. Aceasta plantă anihilează predispoziția la răceli și combate afecțiunile artritice și reumatice.

fotolia_61655163_subscription_xxl.jpgc_denio109_-_fotolia.com_

Urzica reface cartilagiile distruse de osteoporoză.

Prin combinare cu tratamente interne, în cure de câteva luni, urzica intervine în osteoporoză prin capacitatea de refacere a cartilajelor subţiate, mai ales la femei, după menopauză. Acţiunea se datorează bogăţiei plantelor în vitamine şi săruri minerale, îndeosebi în siliciu.

Zeama de urzici are efect benefic în bronşite şi astm, îmblânzind crizele de tuse. Fluidifică secreţiile bronşice şi favorizează eliminarea lor prin expectoraţie. De asemenea, pentru tatarea rănilor şi cicatrizarea rapidă a acestora se recomandă infuzia din patru linguriţe cu frunze de urzică, mărunţite la o cană cu apă fierbinte. Cu această infuzie se pot face şi băi locale sau se pun comprese.
Pentru tonifierea părului şi combaterea mătreţii, spălaţi-vă pe cap în mod normal, însă la clătire udaţi-vă părul cu zeamă de urzici. Lăsaţi să acţioneze timp de o jumătate de oră, după care clătiţi cu apă limpede.
Totodată, trei căni cu infuzie din frunzele urzicilor, băute în fiecare zi, fortifică unghiile şi previne exfolierea acestora.

Urzica este considerată cel mai bun remediu naturist împotriva reumatismului. Persoanele care suportă „pişcăturile” urzicilor pot pune frunzele (tinere) pe locul care le provoacă durere.