[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ziua Armatei sărbătorită la Ambasada României la Roma

 

 

IMG_0753

Joi, Cu prilejul aniversării Zilei Armatei, joi, 23 octombrie, ambasadorul României în Italia E.S. Dana Constantinescu, alături de atașatul Apărării, col. Mugurel Vasile și adjunctul acestuia, mr. Georgian Nedelcu, au întâmpinat la sediul misiunii diplomatice de la Roma oaspeții veniți să omagieze contribuția României în acest domeniu.

Ziua Armatei reprezintă un moment important, impregnat de simbolismul şi semnificaţiile proprii doar acestei instituţii, cu rol important între structurile de fundamentale, de bază, ale statului român modern.

Pentru România aceste semnificaţii sunt cu atât mai profunde, cu cât istoria a probat, de-a lungul timpului, legătura strânsă dintre armată şi interesele fundamentale ale poporului şi naţiunii.

Ziua de 25 Octombrie se înscrie astfel, alături de alte sărbători cu specific militar – Ziua  Forţelor Terestre, Ziua Aviaţiei şi Forţelor  Aerine, Ziua Marinei, zilele diferitelor arme şi specialităţi – în categoria acelor momente aniversare la care participă, sub diverse forme, nu doar cei îmbrăcaţi în uniformă militară, ci toate segmentele societăţii civile.

Acest lucru se datorează respectului de care se bucură Armata Română în rândurile tuturor cetăţenilor, fapt probat de prezenţa sa constantă pe primele locuri în sondajele de opinie, ca o instituţie în care oamenii au încredere şi pe care o preţuiesc, înţelegându-i menirea şi necesitatea.

Cu gândul la misiunile prezente şi la cele viitoare, militarii Armatei Române aflaţi la datorie sub culorile drapelului, acasă sau în locuri îndepărtate, cum ar fi teatrul de acţiuni militare din Afganistan, folosesc răgazul acestei zile de sărbătoare pentru a evoca, plini de emoţie, faptele de arme ale înaintaşilor.

Evenimentul a beneficiat de participarea unui numeros corp diplomatic militar din țări ale Europei, Asiei sau Americii.