[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Zilele acestea, în călcâiul cismei Italiei are loc o tragedie

     O româncă se zbate între viață și moarte într-un spital din Lecce fără să se știe cauzele

Maria Vasile din Craiova      O femeie româncă zace între viață și moarte de circa trei luni. Nefericitul caz ne-a fost semnalat de un cititor al ziarului nostru, Mihai Ilade, care ne-a vorbit despre o altă româncă, Mihaela Tabacu. Mihaela, rezidentă la Nardo, provincia Lecce, auzind că la spitalul San Giuseppe Sambiasi din localitate se află în condiții grave o româncă, a mers să o viziteze.

Femeia din spital, Maria Vasile, este o craioveancă ce lucra ca îngrijitoare într-o familie din zonă. Nu se știe până acum unde.Aceasta a încercat să se sinucidă, injectându-și insulină în vene. Se întâmpla acum trei luni de zile și femeia era adusă cu salvarea la spitalul din Copertino (Lece) după care transferată la spitalul Villa verde tot din localitate. De acolo, acum mai bine de o lună, a fost transferată în stare vegetativă la spitalul din Nardo. Soțul său, care se află în România, a fost anunțat de conducerea spitalului și a venit aici dar mare lucru nu poate face. Medicii dau puține șanse româncei care este în stare de inconștiență și alimentată artificial.

rosu dentistDin nefericire, „nimeni nu a căutat-o pe această femeie până acum să vadă în ce stare se află” ne-a spus Mihaela Tabacu. Nici cei la care munceau, nici vreun altfel de prieten, prietene sau cunoștințe.

      Facem un apel pe această cale în speranța că vreo cunoștință, amică sau rudă o va recunoaște și va ști mai multe despre locul unde femeia a lucrat pentru a determina cauzele nenorocirii. Puteți anunța unitatea de carabinieri din Lecce tel. 0832 306991, scrie la redactia@emigrantul.it sau telefonic: 327.9338418