[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ziua Femeii și strângere de fonduri organizate de comunitatea românească din Bologna.

Duminică, 10 martie, copiii români au recitat poezii mamelor lor și au făcut mărțișoare și felicitări, potrivit publicației Agenda diasporei.

Spectacolul oferit de micuti s-a desfășurat la Parohia Sfânta Cruce și a avut ca obiective păstrarea și promovarea tradițiilor și obiceiurilor românești, precum și conservarea identității lingvistice.

După spectacol, conaționalii s-au adunat la Centrul Intercultural Zonarelli din oraș, unde s-a încins o petrecere în toată regula, cu sârbe și hore. Zeci de românii au dansat pe versurile intepretate de Axenia Rozniciuc, Ionuț Oniceanu și Magdalena Celestina Culea. Membrii Asociației Betania au oferit un spectacol de dansuri tradiționale și costume populare.

De pe mese nu au lipsit nici bucatele tradiționale. Sarmale, cozonaci, prăjituri, pălinca și vinul roșu au îmbiat atmosfera de aseară.

Evenimentul a fost organizat de Asociația românească de voluntariat ”Betania”, iar scopul petrecerii a fost strângerea de fonduri pentru activitățile culturale dedicate comunității de aici.

”Asociația Betania a organizat cu ocazie zilei internaționale a femeii un dublu eveniment. Copiii din cadrul Școlii Românești sub îndrumarea doamnei învățătoare, Maria Naum, au prezentat un spectacol de muzică și poezie dedicat celei mai dragi ființe, MAMA. Ziua a continuat cu o …

Continuare pe:  agendadiasporei.com

Lasă un răspuns