[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

ZIUA INTERNAȚIONALĂ A CIOCOLATEI

f1d709cd1ed3ecdc654588a36922b70c
Pe 11 iulie se sărbătorește Ziua Internaţională a Ciocolatei. A început să fie sărbătorită în Franţa, iar acum se sărbătoreşte în toată lumea. 

Cuvântul ciocolată provine de la termenul aztec “xocolātl”, care înseamnă “apă amară”.

Cu circa 2.000 de ani în urmă arborele de cacao era descoperit în America de Sud. Exploratorul Cristofor Columb a fost primul care s-a bucurat de beneficiile boabelor de cacao.

Boabele de cacao sunt foarte amare. Pentru a obţine aroma de cacao, acestea trebuie trecute prin procesul fermentării, apoi sunt curăţate, prăjite şi cojite.

Belgia este liderul mondial al productiei de ciocolata.

Cercetările ştiinţifice au arătat faptul că oamenii care consumă ciocolată au mai puţin ţesut adipos decât cei care nu mănâncă.
Oamenii de ştiinţă elveţieni au descoperit că dacă se consumă ciocolată neagră cu moderaţie, aceasta reduce riscul de boli cardiovasculare – untul de cacao care se găseşte în ciocolată împiedică placa să se formeze în artere. Mai mult, se crede că reduce riscul de formare a cheagurilor de sânge. Dovezile mai sugerează că dacă se consumă ciocolată neagră în mod regulat, riscul de a muri de boli de inimă scade de trei ori.

ciocolata-de-casa-cu-alune-de-padure-9035Vă prezentăm cea mai ușoara rețetă de ciocolată pe care o poți face cu usurință acasă.

INGREDIENTE

180 g zahăr
120 g unt
270 g lapte praf
50 g cacao
50 g alune de pădure
100 ml apă

PREPARARE

1. Se amestecă laptele și cacaua, dupa care se cern într-un vas.

2. Apa și zahărul se fierb pentru a obţine un sirop care se lasă pe foc 6 minute din momentul în care dă în clocot. Se va obţine un sirop mai gros care se ia de pe foc și în care se pune untul și se amestecă topindu-l.
3. Siropul cu unt se toarnă peste amestecul de lapte praf cu cacao, se pun și alunele mărunţite puţin și se mixeaza bine.
4. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, se nivelează si se lasa la rece 4-5 ore.