[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ziua Mondială a Poeziei la Vallinfreda (Roma) organizată datorită unui român

Ceea ce mai zilele trecute vă anunțam, s-a înfăptuit.

„Viața e un fel de haos suporbail” scrie pe foaia acestei fetițe

În micuța localitate Vallinfreda, la 50 de kilometri de Roma, sâmbătă, 18 martie, a avut loc o manifestare „cu adevărat deosebită”, așa cum spune pagina oficială a insitutției. Lecturi de poezie în limba română, rusă, albaneză și italiană cu ocazia Zilei Mondiale a Poeziei.

„Bravissimo Sergio Cametti nel presentare l’evento fortemente voluto dal nostro amico romeno Emilio e dal Comune” scrie pe pagina sa Virgilio Saccucci, referindu-se la tăria cu care inginerul român Emil Teodorescu, stabilit în localitate de 14 ani, a dorit această manifestare.

Un eveniment la care au luat parte primarul prof. Piero Chirletti și prof.  Oggi Mario. Realizat și ca un concurs, evenimentul a avut drept câțtigătoare, pe primul loc, pe tânăra de origine albaneză  Besmira Turati. Tot aici au creat emoții tinerii somalezi  care au povestit din viața lor și au mulțumit pentru găzduirea oferită de comuniatea vallinfredină. Un moment al prieteniei și un model de integrare, o demonstrație a generozității cu care satul a știut să primească în sânul său și alte persoane din țări mult mai îndepărtate.

Crisi Merchea

foto: Virgilio Saccucci

Citiți și: http://www.emigrantul.it/o-carte-de-la-fiecare-poate-fi-de-mare-ajutor/