[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ziua Națională a Portului Tradițional a fost sărbătorită cu un nou record

Peste 9.700 de oameni din Bistriţa-Năsăud şi alte judeţe s-au adunat duminică, 14 mai 2017, pe stadionul din oraşul Năsăud, pentru a stabili un nou record mondial

Un reprezentant al Guinness World Records a fost prezent pentru a certifica cea mai mare mulţime de oameni în costum popular şi cea mai mare mulţime de oameni care dansează concomitent un dans tradiţional.

14 mai 2017, la ora 11:00, o mare de oameni ocupa artera principală din oraşul Năsăud. Mulţimea de oameni se încăpăţâna să intre în Guinness Book cu două recorduri noi: cel mai mare grup de persoane îmbrăcate în haine tradiţionale şi cel mai mare grup care dansează concomitent un joc popular.
Au fost prezente ansambluri folclorice din toate zonele județului Bistrița-Năsăud, dar și din Covasna, Galați, Hunedoara, Maramureș, Teleorman, Cluj, Sălaj și din municipiul București. Lor li s-au alăturat oficialitățile locale, îmbrăcate de asemenea în straie tradiționale, dar și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea.

Grupul format din 9.728 de persoane a străbătut străzile oraşului, după care s-au adunat pe stadionul oraşului pentru a ajuta la certificarea noului record. Un reprezentant al Guinness World Record a fost prezent la Năsăud pentru a ajuta România să intre în Cartea Recordurilor tocmai de Ziua Costumului Popular.
Participanții au umplut stadionul din oraș, formând cercuri concentrice și purtând brățări de identificare.

Printre participanţi s-au numărat foarte mulţi copii. Cei mai tineri participanţi au fost un băieţel de două luni şi o fetiţă de 5 luni.

Rezultatele oficiale nu au fost încă anunțate.
AGERPRES