[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ziua României și a Imnului la Expo Milano

expo joc 2

Dublă sărbătoare pentru România la cel mai mare eveniment mondial expozitiv de la Milano: Ziua Imnului a conicis cu Ziua României la Expo 2015

Fiecare țară. în cadrul Expoziției Mondiale Milano 2015, își sărbătorește în mod oficial ziua. Este vorba de un eveniment, o singură dată pe parcursul desfășurării Expo Milano 2015, în care fiecare țară încearcă să arate ceea ce are mai bun, să o facă la nivel oficial dar și artistic. Ieri, 29 iulie, a fost Ziua României.

Deschiderea evenimentului a fost marcată de ansamblul folcloric Junii Sibiului care, pornit în cântece, dansuri și chiuituri de la pavilionul țării noastre, a atras după sine o mulțime de curioși până la locul desfășurării ceremoniei. Vizitatorii  se întrebau ce e, cine sun, iar răspunsul că se serbează „Romanian day” îți umplea sufletul de mândrie.

Evenimentul oficial a început prin intonarea celor două imnuri de stat, ale Italiei și României, urmat de discursurile celor doi șefi de delegații, vice-ministrul italian al agriculturii Andrea Olivero și de Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea. Oficialul italian a vorbit despre importanța comunității românești din Italia, – cea mai mare atât numeric cât și la nivel antreprenorial, cu influență în economia italiană -, dar și despre îmbinarea tradițiilor acesteia cu modernismul care duce la îndeplinirea sloganului Expo Milano 2015 de a trăi în armonie cu natura.

expo zgonea carabinier tricolor

Poporul român este unul „nefericit”

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, „dacă tot suntem latini”, a ținut un discurs fluent, coerent în limba italiană , scăpându-i și o greșeală, imediat corectată: „poporul român este un popor „nefericit” – „fericit” a adăugat imediat, nu spre hilaritatea unor italieni care au și comentat promt: „non ha tutti i torti” (n-a greșit chiar mult).

A urmat un alt scurt progarm artistic al frumoșilor „juni„ ai Sibiului care au strâns în jur sute de curioși pentru frumoasele dansuri și costume.

Cele două delegații au vizitat împreună Pavilionul României și pe cel al Italiei și au participat la un Forum Economic comun.
În cadrul Forumului, secretarul de stat pentru Întreprinderi Mici și Mijlocii, Florin Vodiță, a exprimat interesul pentru demararea de reforme menite să asigure un mediu de afaceri predictibil în România, în special în ipoteza întoarcerii românilor de peste hotare, în calitate de posibili investitori, iar repreentanți ai oamenilor de afaceri români din Italia cât și ai unor institute de cercetare din România, ai companiei Simens au vorbit despre realizările lor și despre implicarea acestora în creșterea economiei românești.

Cristi Mercheasala expo 2 OFICIALITATI EXPO expo joc EXPO ARABIromania stand expo