[adning id="34187"]
[adning id="33913"]

Ziua Unirii Principatelor sărbătorită la Roma

Asociația ULPIA TRAIANA ROMANĂ coordonată de vrânceanul Neacșu Alexandru a organizat, la Roma, un eveniment dedicat Unirii Pricipatelor, eveniment care, sub patronajul Ambasadei României la Roma, reprezentată de vice consulul Ionut Urs, a adunat laolaltă români din toate colțurile țării, mulți participanți fiind vrânceni.

Nelipsitul imn al României, cântat de copiii Ansamblului Vornicii din Păulești, a făcut deschiderea, apoi jocul și voia bună a participanților au fost întreținute de focșăneanca Ana Maria Botezatu, denumită de ascultătorii ei perla folclorului vrâncean.

Cei care au dat culoare și frumusețe sărbătorii au fost copiii: Ansamblul Vornicii (Păulești), Jasmine Butnariu (Iași), Dana Denisa (Focșani) și copiii de la Insitutul Comprensiv Gino Felci din Veletri coordonat de profesoara de istorie Măndica Neagu, originară din Tulnici.

Într-o astfel de zi sărbătorită în inima Romei de cei care și-au lăsat o parte a sufletului acasă, în România, nu putea să lipsească poezia scrisă și dedicată special unirii de către Eviana Clementina Mereuță, Vasile Tudorache, Vasile David, Mariana Crăciun, Stănica Vânătoru, iar Corina Jianu, originară din Gugești, și Elena Lazăr, doua tinere talentate cu voci de excepție au completat tabloul artistic al evenimentului.

Nelipsita horă a unirii a încheiat ziua sărbătorii, unind simbolic românii într-un lanț de mâini. Așa cum în ultimii ani Neacșu Alexandru a organizat cu succes sărbătoarea Unirii Principatelor, așteptăm ca în următorul an la această sărbătoare, alături de organizatori, românii să fie mai mulți, mai uniți și mai demni. La mulți ani, români! La mulți ani, România!

Doina Mustățea

Lasă un răspuns